始めに、

お煙草を吸われている方、

化学調味料を気にされていらっしゃらない方。

この方々様をご満足して頂く技量が、

当店には御座いません。

大変、申し訳御座いません。

 

 

For those who want to avoid chemical seasoning

We are the only restaurant in the world where you can enjoy
the authentic Japanese cuisine and Kimoto sake.

 

Sushi, Tempura, Shabu-shabu etc. you would've expected healthy and artistic Japanese food.

However, you would've been feeling a different image with the most meals in Japan.

Because, in Japan, these meals have been no longer possible without chemical seasonings.

The current Japanese brewing sake method relies on many chemicals in spite of saying the pure rice.

It could say that is the chemical sake.

Japan is the country that has approved to use the largest number of the agrochemicals
and chemical seasonings in the world.

The agricultural chemicals and chemical seasonings are used in most the food and beverage
from home dining tables to the cuisine of luxury restaurant.

Yes, I can say that you would have eaten Japanese sake and food which made of chemicals in Japan.

Japan is hell for those who are not used to chemical seasonings.

On that evidence, the number of the patients of cancers and artificial dialysis are increasing year by year. Japan is the large country regarding to the lifestyle-related disease. 

"Japanese food is healthy" ended about 50 years ago.

"In Japan, the meal is danger and harm".

I clearly remember what I was told a foreign customer in our restaurant.

However, including him, many foreigners said about our meals that
"This is it, I finally have be comfortable, no incongruity, delicious."

And they said me "Could you come to our country and make these?"

Because, our restaurant serves all dishes with not using chemical seasonings
and all sakes by traditional brewing methods that do not rely on chemicals.

A result I have kept that at pursuing, it was along with that ended 50 years ago.

Exactly, that is what everyone thought "Japanese foods are healthy".

And I have completed to add a sense of current to this.

In addition, I could know that the synergistic effect of "Umami" has been created by Japanese food and Kimoto sake which don't rely on agrochemicals and chemical seasonings.

I think that many foreigners already have noticed more this greatness rather than Japanese.

It would be not able to say that I experienced the authentic Japanese foods and Kimoto sake,
if someone doesn't come to our restaurant.

Because, we are the only restaurant to be able to provide you them
without agrochemicals and chemical seasonings.

We hope you would have to enjoy the harmony of "Umami" with created between meals and Kimoto sake in our restaurant.

This is the genuine Japanese food culture which boasts to the world.

 

 

 

Finally, as a professional chef that knows the final state of lifestyle-related diseases,
I wish to make a little bit of help for the continuation of the "healthy life expectancy" of customers, and the dishes must be a good taste for the body, as "Delicious, Comfort and fun".

When it was in your feeling such as "I was tired today", "I've not been feeling very well lately."

In addition, I would appreciate it if you use to our restaurant for your "health and beauty"
as a custom to improve the beneficial bacteria.

 

I hope to enjoy a blissful time while feeling Japanese hospitality "Omotenashi".

 

Kimoto sake & Japanese Organic Restaurant

HITOSHIZUKU     

 

President Osamu Yamamoto



化学調味料や薬品に頼らないお料理やお酒が

素材の「旨味」を際立たせ

新たな感動を


「こだわり・粋・健康」をコンセプトに

 

皆さん健康貯めていますか?◆

 

「病院なんかに行かなくても俺の体は、俺が一番よく知っている」

「俺は、いつ死んでもいいんだ。」

今は亡き父の口癖でした。 

私の父は、2型糖尿病が原因による脳梗塞で倒れてから健康寿命を失い約20年間の闘病生活、 

その後半には人工透析を8年間続け82歳でこの世を去りました。 

生活習慣病は、本人も大変辛いです。しかし、それだけでは収まらず、

長期にわたる 介護は働き盛りの年齢になる子供が仕事の第一線を外れ介助をしなければ、 

年老いた片親だけでは、とうてい手に負えません。 

将来にわたり子供の家族も含め生活を著しく低下させる重篤な疾患なのです。 

その事をしっかりと認識されている方は、父の口癖の様な事は、決して言いません。 

これからの日本は、生涯100歳と言われ、人生の後半をどの様に充実させるかが課題ですが、 

現在の日本は、私の父の様な方が増加しているとお供に

若年齢化も大きな問題になっている生活習慣病大国です。

それは、平均寿命が延びても、生活習慣病により健康寿命が短くなり介護期間が 

更に延びてしまう事を意味しています。 

その原因は、ご存知の通り食習慣で、その中でも特に「原因の物」があり、

それに喫煙が加われば 症状を加速し重度化していきます。 

2型糖尿病が原因で人工透析や心筋梗塞、脳梗塞による障害をもち、

強制的に生活を制限させる辛さより 

今、その原因の物」を取らない意識を高める食習慣を実行する努力のほうが

比べ物にならぬほど寛容で、 

将来、有意義で安らかな生活を送れる事に直結すると信じております。 

 

その「原因の物」は、全ての食産業、飲食店経営において、

人件費削減、作業の軽減化、大量生産、 

誰が作っても安定した品質、更に強烈なインパクトの味に味覚を慣らす事が出来る事

コストパフォーマンスの向上等、依存性を高め利益を出す為に手っ取り早く最適な手段で、 

「安く、便利」のニーズと過剰な利益追求が交差するところに、

それが食べ物や飲み物に 多く使用されています。

言い換えれば、「お客様のニーズにお応えする」と意気揚々と掲げながら、 

企業の利益確保の為にそれを多用しお客様の健康寿命を短くしていると言う事です。 

もし、今の同業会が、その「原因の物」を使った商品提供無くして利益確保が困難であれば 

私は、喜んで撤退を致します。 

お客様の健康寿命を短くしてまでも利益を得たいとは全く思いません。 

 

消費者も、今、食べている物が未来の健康に直結している事をもっと認識をしなければ、 

一旦、症状が発症すれば健常な状態には戻らず、

私の父の様な後悔の人生の終焉を迎える事になるでしょう。 

 

お客様から、「その原因の物を使っていませんか?」の質問がオーガニック先進国の様に交わされ、 

技術、経験、知識など健康に高い意識で作られた商品が評価され適正価格販売が当然になる事と 

その「原因の物」を使わない色とりどりのお料理が

ご家庭の食卓に並ぶ事を一日も早く来る事を願っております。

 

私は、努力とは無縁で、学生時代には学業でふるい落とされ、

社会に出ても収入、地位でふるい落とされた 

言わば、完全な敗北者です。 

でも、60歳からの生活習慣病による健康寿命を失わない勝負を自分に課し、 

それに必ず勝つと決意し、今の食事からその「原因の物」を含む飲食をしない食習慣を

貫きたいと思っております。

その「原因の物」を使わないお料理やお酒を極めていったら

食事の旨味、生酛の旨味が際立ち、口の中で旨味の相乗効果が起こる事が

わかりました。

これが、正に世界に誇る日本の食文化です。 

それを皆様にご提供し健康寿命を失わない大切さ、素晴らしさ、美味しさ、幸せさを

分かち合いたいと思い このお店を営んでおります。 

 

最後に当店では、お客様の「楽しい、美味しい、癒される」など、「至福の笑顔」を第一に考え、 

その「原因の物」を極力使わない、もしくはまったく使わない

日本伝統の酒造り「日本酒生酛造り」と、 

自然のお出汁や仕立てによる、手間暇を惜しまない季節感あふれるお料理に「こだわり」、 

お客様の“60歳から輝く為の「健康」、健康寿命”を失う事の無い様に

少しでもお役に立てる 店舗で有り続けたい事と、

本物の「和食はヘルシー」を実行し世界に示し続ける事が、 

当店に課せられた責務と考えます。 

さあ、江戸時代から続く酒造り「日本酒生酛」

武士の様に平盃で「」に 

今宵も一献いかがでしょうか。 

 

There is no end to seek health and beauty by the organic Japanese cuisine and Kimoto sake.

 

生活習慣病の成れの果てを知る料理人店主  

 

山本 理より